← Tillbaka till Arkiv 2022
Konst i staden: Bärande berättelser
Arrangör: Grafikens Hus, Läsfrämjarinstitutet
Konst och berättelser kan ge olika perspektiv på stadens gemensamma rum. Människor med olika bakgrunder och åldrar, unga som gamla, kan bidra med att lyfta fram olika perspektiv i staden.
Staden med gator, torg, minnesmärken och mötesplatser kan samla och förmedla gemensamma erfarenheter.
Grafikens Hus och Läsfrämjarinstitutet arbetar tillsammans med konstnärliga och språkliga insatser för att stärka individer och skapa gemensamma rum i staden.
Vi utgår från hur demografin ser ut där vi verkar och hur det kommer till uttryck och ger avtryck i staden. Vi undersöker konsekvenser och möjligheter med att kunna spegla sig i våra gemensamma livsmiljöer. Vad kan konsten göra för att bryta föreställningar om vem du är och vad du kan göra? Vad betyder synliggörandet av de berättelser vi människor bär på för vår möjlighet att speglas i staden och stadsmiljöer? Hur får vi en sammanhållen stad där människor i staden speglas?
Välkomna till två samtal om skapandet. Det handlar om att komma till uttryck och få olika ingångar till att arbeta med offentlig konst. Hur uppsökande arbete i en stadsutvecklingsprocess kan ge nya inspel och skapa en inkluderande medborgardialog. Moderator för båda samtalen är Namo Marouf.
Medverkande
Namo Marouf
Moderator, Uppdragsledare social hållbarhet/Planarkitekt, Ramboll
Saadia Hussain
Konstnär och konstaktivistDaniel Boyacioglu
Poet och artistStina Wollter
Konstnär, författare och folkbildareRani Kasapi
Enhetschef, Enheten för konstarterna Kulturdepartementet
Dalia Rhawi
Huvudprojektledare på Strategienheten, Samhällsbyggnadskontoret Södertälje kommun
Daniel Terres
Sakkunnig i frågor relaterade till offentlig konstPontus Werlinder
Vd, Telge Bostäder, Telge Hovsjö