Min agenda

Warning: Undefined array key "ref" in /www/webvol15/vd/weomnck4pcol6hm/arkiv.scienceweek.se/public_html/2023/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(122) : eval()'d code on line 2

Rusta livsmedelssystemet - hållbara matsystem i en osäker tid

Tor 2 feb
09.00–15.00
På plats
Av: MatLust
På engelska & svenska
Mer information
Boka!
Pressen på livsmedelsförsörjningen ökar från flera olika håll. Vi har ett osäkert världsläge, som ger upphov till brist på energi och insatsvaror med ökande kostnader som en följd.

Upprustning av livsmedelsberedskapen är påbörjad och vi börjar bli mer medvetna om sårbarheter och utmaningar. Vi har klimatförändringarna och ansvaret att minska matens klimatbelastning så mycket som möjligt samtidigt som vi måste anpassa produktionen till förändrade odlingsvillkor. Mycket arbete kvarstår också för att nå målen i Agenda 2030 och utveckla matsystem som på hållbara sätt tillgodoser våra behov utan att äventyra andras, nu och i framtiden. Spjutspetsen och motorn för utvecklingen av hållbara och motståndskraftiga matsystem verkar nu finnas inom näringslivet men alla behövs för att vi kunna arbeta framgångsrikt med frågorna.

Mot bakgrund av de här stora utmaningarna bjuder MatLust Utvecklingsnod in till konferens om bland annat de här brännande frågorna:

  • Vilka roller spelar företag vid olika typer av kriser?
  • Vilket ansvar har kommunerna för livsmedelsförsörjning vid kris?
  • Hur ser Finlands livsmedelsberedskap ut och hur förbereder sig Sverige?

Talarna under konferensens är forskare, företagare, livsmedelsexperter och representanter från offentlig sektor. Konferensen vänder sig till alla med intresse för matsystemets utmaningar och lösningar, som företagsledare, chefer inom offentlig sektor, bransch- och intresseföreningar, forskare, studenter, politiker och media. Här bjuds en chans att träffa många engagerade aktörer och knyta nya viktiga kontakter.

Medverkande

Per Arfvidsson

Ordförande, Sweden Food Arena och Executive Vice President, Lantmännen Group

Dan Ericsson

Statssekreterare, Landsbygds- och infrastrukturdepartementet

Johan Carlstedt

Enhetschef, Innovation & Entreprenörskap, Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA)

Csaba Jansik

Senior Scientist , Natural Resources Institute Finland (Luke)

Erika Öhlund

Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)

Rebecka Milestad

Docent i miljöstrategisk analys, forskare inom hållbara livsmedelssystem

Helena Hansson

Professor i nationalekonomi, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)

Elisabet Amcoff

Rådgivare, Livsmedelsverket

Thomas Björklund

Vd, Warbro Kvarn

Sara Seing

Kostchef, Södertälje kommun

Marie Gidlund

Verksamhetsledare, Sweden Food Arena

Mikael Kraft

Head of Factory Automation and digitalization, Siemens

Jonas Regner

Vd, Saltå Kvarn

Kjell Sjödahl-Svensson

Koordinator regler och kvalitet, KRAV

Emma Andersson

Handläggare krisberedskap och civilt försvar, Länsstyrelsen i Stockholms län

Ann-Helen Meyer von Bremer

Moderator

Sepehr Mousavi

Chief Innovation officer & co-founder, Swegreen

Detaljer

  • Tid: Tor 2 feb • 09.00–15.00
  • Format: På plats
  • Lokal: C 2
  • Programtyp: Konferens
  • Arrangör: MatLust
  • Språk: Engelska & Svenska
Hosted by:
Medarrangörer 2023
crossmenuchevron-downarrow-down