Programpunkten är fullbokad.
Ofta leds tanken till plommon, äpple eller rabarber och de är förstås utmärkta. Men fyll sedan på med frukterna från smalbladig silverbuske och minikiwi eller bladen från kinesisk toon och funkia. Dessutom finns en uppsjö av olika nötträd som är värda att odla i Södertälje. Ofta är det växter som också odlas för sitt vackra utseende, så vinsten är dubbel.
Philipp är utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik och har jobbat professionellt med ätliga ekosystem sedan 2011. Sedan 2018 gestaltar och anlägger han ätliga landskap i urbana miljöer, med projekt som förverkligats i Lund, Örebro och Västerås. Han är bosatt i Stjärnsund i södra Dalarna där han odlar bär, frukt och nötter. Tillsammans med sin partner driver han en liten plantskola för fleråriga ätliga växter i anslutning till Puttmyra skogsträdgård. Philipp Weiss har skrivit Nötodlarens handbok samt Skogsträdgården: odla ätbart överallt (tillsammans med Annevi Sjöberg). Båda böckerna har vunnit priser, bland annat årets trädgårdsbok 2018. Föreläsningen riktar sig till fritidsodlare, trädgårdsamatörer samt yrkesverksamma inom park och trädgård.
Föreläsningen är en del av Science Week, ett framtidsinriktat samhällsforum med fokus på hållbarhet. Välj bland över 60 kostnadsfria programpunkter inom hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.
Philipp Weiss
Författaren bakom Skogsträdgårdsbloggen och mångårig erfarenhet av skogsträdgårdsodlingProgrampunkten är fullbokad.
Bokningen är stängd för detta evenemang.